A márciusi leállás után először játszott újra tétmérkőzést női együttesünk. A nyitó fordulóban az előző sorozat bajnokát a Siófog együttesét fogadtuk. 

Egerszegi KK- Siófok KC U22 36-42 (19-23)      
NB II női Dél-nyugati csoport, Kölcsey F. Gimnázium, 50 néző
Jv: Gál L., Ludvig B.

EKK: Bödör – Pem 3, Csata 8, Balogh 1, Major, Borbély 7, Jáger 2, csere: Becze, Kovács 4, Leszkován 2, Góth 1, Marton 2, Gotthárd 6, edző: Csatáné Balogh Beatrix

7 méteres 2/2 ill: 4/4

Határozott, jó védekezéssel kezdtek a lányok és egy Pem góllal. A 4. percben Jáger és Csata góljaival 3-1-re vezettünk. Összekapták magukat a vendégek és a 8. percben fordítottak (5-6). Próbált ellépni a Siófok, de nem hagytuk magunkat leszakítani és a 10. percben újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (7-7). A folytatás is nagy iramot, sok hibát és szoros állást hozott. A 20. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor vezetőedzőnk időt kért, mert a Balaton partiak kettő góllal elléptek (13-15). Sajnos nem tudtunk ritmust váltani és kétgólos hátrány ötgólosra módosult (13-18). A hajrában mindent megpróbáltunk, hogy felzárkózzunk, de a vendégek négyet megőriztek előnyükből a nagyszünetre (19-23). 

A fordulást követően egy kicsit beragadtunk, ugyanis 4 percig nem sikerült gólt szereznünk. Gotthárd törte meg a gólcsendünket, ami egyben a lendületet is meghozta a csapatnak. Sorozatban 7 gólt szerezve és csak egyet kapva ledolgoztuk hátrányunkat (26-27). Egy kétperces büntetés elég volt, hogy kizökkenjünk és a Siófok újra ellépjen. Az utolsó tíz percre kanyarodva fokozatosan távolodtak a vendégek (30-38). A hajrában összeszorított fogakkal küzdöttek a lányok és végül egy nagyon hajtós, gólgazdag mérkőzésen kaptunk ki, a tavalyi keretükkel szinte megegyező játékosállománnyal érkező Siófoktól. 

Csatáné Balogh Beatrix:- Szépen megcsináltuk a helyzeteket, de rossz százalékban dobtunk. A nagy iramot bírtuk érővel, sokat futottunk a mérkőzésen, és erre tudunk majd építeni. Ha a helyzetkihasználásunkon javítunk, eredményesebbek lehetünk. 

Fotó: Jóna István 

2020. szeptember. 14. EKK