A Női NB II-es bajnokság 9. fordulójában az ALBA Fehérvár csapatát fogadtuk. 

Egerszegi KK- ALBA Fehérvár KC U22 28-29 (16-16)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv: Gál, Ludvig

EKK: Tállai- Pem 4, Hári -, Balogh-, Borbély 9, Csata 2, szabó 4, csere: Becze – Jáger-, Major-, Gotthárd 9. edző: Csatáné Balogh Beatrix

Pem szélsőgóljával kezdtük a mérkőzést. Felváltva potyogtak a gólok, egészen a 8. percig, ugyanis ekkor Borbély két gyors góljával elléptünk ellenfelünktől (5-3). Elég volt egy -két pontatlan átadás és a fehérváriak indulásgólokkal büntettek és a 12. percbe kanyarodva fordítottak (5-6). Nem hagytuk, hogy ellenfelünk ellépjen, hol itt, hol ellenfelünknél pattogott az előny. A 18. percre kétgólos hátrányba kerültünk, de sikerült visszajönnünk, sőt fordítottunk is (13-11). Az utolsó percben ismét előnybe kerültek a vendégek, de Borbély egy remek góllal egyenlített (16-16). 

A második félidő első tíz perce sem hozott döntés, a csapatok nem tudtak elszakadni egymástól. Sajnos nálunk jelentkezett először egy hullámvölgy és visszaesett a támadójátékunk. A fehérváriak pillanatok alatt elléptek három góllal (21-24). A vendégek lendülete alább hagyott, míg nekünk továbbra sem ment a támadásbefejezés. A 16. percben Gotthárd büntetőjével mozdultunk el a holtpontról, majd Klau újabb góljával és Borbély Lili parádés találataival, a padlóról felállva fordítottunk (25-24). Öldöklő végjáték kezdődött, amit a játékvezetők döntései is nagyban befolyásoltak. A 25. percben Borbélyt két kézzel rántották le a földre, de a kiállítás elmaradt, míg az ellentámadásból kontragólt kaptunk, sőt egy vitatható büntetővel már kétgólos előnybe kerültek a vendégek (26-28). Nem adtuk fel és Gotthárd két góljával kiegyenlítettünk. Két perc volt hátra, amikor Tállai ziccert fogott, majd Pem ziccert hibázott. Az ellentámadásból gólt kaptunk (28-29). Volt még 20 másodpercünk és egy kidolgozott támadás végén újabb ziccer maradt ki, ráadásul a kipattanóból ismételhettünk, de a vendégek kapusa hárított, így maradt az egygólos hátrányunk. 

A fehérvári fiatalok ellen nagy erőket mozgósítottunk és Tállai remek védéseinek is köszönhetően játékban maradtunk, sőt többször vezettünk is a találkozó folyamán. A végjátékban nem voltunk pontosak és ez a pont/pontok szerzésébe került. 

2019. november 25. EKK