Az NB II észak-nyugati csoportjában a bajnokság első feléhez tartozó Celldömölk együttesét fogadta csapatunk. A lányok nagyon összeszedetten játszottak és megszerezték első győzelmüket idén.

Egerszegi KK- Celldömölki VSE Vulkán Fürdő 32-30 (17-14)
Zalaegerszeg, Jv: Szöllősi D. Szöllősi S.

Egerszegi KK: Tállai- Pem 8, Hári 4, Balogh 1, Borbély 10, Jáger 1, Szalai -, csere: Becze, Szabó 4, Csata 3, Gotthárd 1, Leszkován, Kovács, edző: Csatáné Balogh Beatrix

Elszántan és nagy lendülettel kezdte a mérkőzést csapatunk és az 5. percben 4-1-nél időt is kellett kérni a vasiaknak. Hatásosnak bizonyult a fejmosás és a 8. percben kiegyenlített a Celldömölk (4-4).  A folytatásban is mi irányítottunk és minden apró hibát góllal büntettünk. Tállai büntetőt is ziccert fogott a hajrában és ezzel a lendülettel háromgólos előnyt harcoltunk ki a félidőre (17-14). 

A fordulás után is kezünkbe vettük az irányítást és nagy szívvel játszva tartottuk egy-két gólos előnyünket. A 42. percben egy kis hullámvölgybe kerültek a lányok és a vasiak ezt kihasználva kiegyenlítettek (23-23). Fej –fej mellett futottak a mérkőzés hajrájába a csapatok, ahol négy perccel a vége előtt egy remek sorozattal, három góllal elléptünk ellenfelünktől, ezzel eldöntve a mérkőzést. 
Csapatunk négy nyeretlen mérkőzést követően nyert újra bajnokit. 

Csatáné Balogh Beatrix: -Nagyon örülök a győzelemnek, a lányok koncentráltan játszottak és a kritikus pillanatokban is jó döntéseket hoztak. A sikerhez kellettek Tállai Emese remek védései is. Egy lépést tettünk az NB II-es tagságunk megőrzése felé. 

2020. március 9. EKK