A Kézilabda Szövetség döntése alapján, a több sportágakhoz hasonlóan a kézilabda sport is szünetel, határozatlan ideig. Klubunk is megtette a meghatározottak szerinti intézkedéseket, így egyelőre szünetel a kézilabda az EKK-nál. A kialakult helyzetről klubunk elnökével Csatáné Balogh Beatrixel beszélgettünk:

Hogy fogadtátok a bejelentést, mennyire volt meglepő, vagy várható a döntés? 
- Megmondom őszintén, először engem nagyon megviselt. Próbáltam harcolni azért, hogy edzhessünk, de aztán ésszerűen be kellett látnom, hogy most a legfontosabb az, ha egészségesek maradunk. Ennek a legegyszerűbb módja, ami egyben nehéz is, hogy nem vagyunk együtt. A Szövetség döntését tudomásul vettük, egyelőre sok a kérdőjel a folytatással kapcsolatban, de türelmesen várjuk, az újabb híreket, történéseket. 

A sportolókat és a klubokat is kellőképpen megviseli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet. A csapatunknál mi a helyzet? 
- Több szempontból sem egyszerű a helyzet. Az edzőink nagy része szerencsére nem csak ebből él, szinte mindegyikük pedagógus, így nekik van biztos hátterük. A gyerekeknek pedig próbálunk mindenféle módon, főleg videós anyagokon keresztül napi edzéstervet adni, hogy az erőállapotukat szinten tudjuk tartani. Néhány bajnokságban kézenfekvő döntés született a szezon lezárást illetően, mert kevés mérkőzés volt hátra nekik, de nálunk, még több mint a fele hátravan a bajnokságnak, magasabb szinten, pedig most érkeznek az éles szakaszhoz. Nehéz lesz eldönteni a szövetségben, hogy mi legyen a bajnokságok sorsa, de kíváncsian várjuk a döntést. 

A videós anyagok minden korosztályt megszólítanak, mozgási lehetőséget ajánlva számukra? 
- Nyílván minden edző a saját csapatának, korosztályának készít edzéstervet. A picikkel (U9) nehéz tartani a kapcsolatot, de a többi versenyzős csapatunknál az edzők kiadják a munkát és várják folyamatosan a visszajelzéseket. Itt jegyezném meg, hogy ha vége lesz az iskolának a nyári edzőtáboroknak nagy szerepe lesz majd a folyatásban.  

Egykori olimpikonként, élsportolóként, hogy látod a kialakult helyzet, milyen hatással lehet a kézilabda sportra? 
-  Bízom benne, hogy nem. Ezt az időszakot is el lelhet tölteni hasznosan. A profi játékosoknak, akik a válogatottban is érdekeltek, azoknak megvan erre az időszakra is a részletekig kidolgozott tervük, hogy a bajnokságok folytatásáig miként tartsák, formában magukat Természetesen egy-két hónap kiesést lehet még pótolni, de ha ez a helyzet hosszabb ideig is eltart, akkor erre, majd ki kell találni, valamilyen vállalható megoldást, honnan folytatódjon, vagy mi legyen a sorsa a szezonnak.   

Gondolkodtok azon, hogy milyen forgatókönyvek lehetnek a szövetség asztalán a szezon befejezését illetően? 
-  Nem tehetünk mást, mint várunk a szövetség döntésére. Jók a kilátásaink, hiszen a bajnokságban is javuló formát mutatunk, valamint a megyei bajnokságban szereplő csapatunk a második, feljutó helyen van. Szeretnénk folytatni a szezont, de első az egészség, így arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzon magára. 

Reméljük hamarosan véget és a kényszerpihenő és folytatódhat a kézilabda élet Zalaegerszegen. 

2020. április 7. EKK