A 14. fordulóban közvetlen riválissal a győri VKLS SE csapatával találkoztunk.

Egerszegi KK- VKL SE Győr 32-34 (18-19)

Zalaegerszeg, 50 néző, Jv: Csányi, Drinácsi

EKK: Tállai- Pem 1, Gotthárd 5, Borbély 5, Csata 12, Jáger 1, Leszkován, csere: Becze, Szalai 2, Szabó 3, Balogh, Hári, Kovács 3. edző: Csatáné Balogh Beatrix

Két pontos vendégtámadás után egy három gólos sorozattal fordítottunk (3-2). A 9. percig tartottuk egygólos előnyünket, amikor sikerült fordítani ellenfelünknek (5-6). A folytatásban is felváltva potyogtak a gólok, de a győriek jártak mindig előrébb. A hajrában két góllal ellépett ellenfelünk, amelyet Csata Panna utolsó pillanatokban szerzett góljával egyre redukáltunk (18-19).

A második félidő elején Csata góljaival sikerült fordítanunk (19-20). Sajnos nem sikerült elkapni a ritmust és sok technikai hibával és pontatlanul játszottak a lányok. Ellenfelünk ellenben ritmusba került és sorozatban négy gólt szerezve vették vissza a vezetést (20-23). Tíz perc elteltével Gotthárd és Csata góljaival zárkóztunk (23-24). A folytatásban Tállai büntetőt fogott, Jáger pedig egy szélső góllal kiegyenlített (24-24). Elég volt egy kis rövidzárlat és újra gólokkal büntetett ellenfelünk (24-26). Sajnos a védekezésünk nem működött és a bravúrok is elmaradtak a kapuban. A VKL SE pontosabb játszva egy négy gólos futással szilárdította meg előnyét (26-32). A hajrában összekapták magukat a lányok és Szabó és Kovács találataival, egy perccel a vége előtt kettő gólra zárkóztunk (31-33). Újabb eladott labda, ami után egy beállós góllal eldöntötték a vendégek a mérkőzést. Kovács a végén még szerzett egy gólt, de ez csak a különbségből faragott és csak zárkózást jelentett (32-34).

Csatáné Balogh Beatrix: - A saját erősségeink a védekezés és a kapusteljesítény nem tudott sokat hozzátenni a játékukhoz. Sajnálom a vereséget, mert megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzésére, de kritikus pillanatokban elkerülhető hibákat vétettünk és ez vezetett a vereséghez.

2020. február 25. EKK