Az NB II-es női kézilabda bajnokság 15. fordulójában a listavezető Büki TK-hoz látogatott csapatunk.

Büki TK-Egerszegi KK 30-23 (15-9)

Bük, Városi Sportcsarnok, NB II Észak-Nyugati csoport, Jv: Burzán, Krupánszki

EKK: Tállai-Pem, Hári, Balogh 2, Borbély 6, Jáger, Csata 6, csere: Becze, Szabó 2, Major, Gotthárd 5, edző: Csatáné Balogh Beatrix

Az első tíz perc ismerkedése után, egy 5-0-s sorozattal elléptek a jóval esélyesebb vasiak (9-4).  Ezt a különbséget még egy góllal növelve a félidőig sikerült tartaniuk. A fordulás után jól kezdtek a lányok és három gólra zárkóztak (16-13). A folytatásban jött egy újabb ötgólos hullámvölgy és ez döntőnek bizonyult. A hajrában még sikerült faragni a lányoknak a különbségen, de a hazaiak győzelme nem forgott már veszélyben. 

Csatáné Balogh Beatrix:- Bajnok esélyes csapattal találkoztunk! Azt gondolom sikerült a tisztes helytállás! De még mindig sok hibával játszunk. Végig jellemző volt, hogy a jó helyzetkialakítás után a gól elmaradt! Ezzel megadtuk a lehetőséget a hazai csapatnak, hogy gyors letámadásokat indítson, amit ők rendre eredményesen fejeztek be! Következő hazai fordulóra nagyon összeszedettnek kell lennünk minden szempontból. Akkor sikerülhet pontot szereznünk!

2020. március 3. EKK